Ζήστε το παραμύθι στα γραφικά σοκάκια του Ναυπλίου

ναύπλιο ξενοδοχεια - Elena Hotel

Μαθήματα ιστορίας και πολιτισμού μέσα σε μόλις 2 ημέρες στην πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους

Από τους πιο φημισμένους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, το Ναύπλιο έχει να επιδείξει πλούσια ιστορία και σημαντικά αξιοθέατα. Με την άνοιξη να αποτελεί και τη δυνατότερη εποχή για να το επισκεφτεί κάποιος, μην διστάσετε να πάρετε την πρωτοβουλία και να βρεθείτε στην πανέμορφη πόλη της Αργολίδας το διήμερο που έρχεται.

Σημεία αναφοράς του Ναυπλίου, εκτός από την πανέμορφη Παλιά Πόλη με τη χαρακτηριστική, ενετική αρχιτεκτονική, τα δύο κάστρα της, το περίφημο Παλαμήδι και η Ακροναυπλία. Σήμα κατατεθέν της αργολικής πρωτεύουσας είναι το πολυφωτογραφημένο Μπούρτζι, που δεσπόζει εν μέσω της θάλασσας και είναι ορατό από οποιοδήποτε σημείο της πόλης.

Σας συστήνουμε να επισκεφτείτε την κεντρική Πλατεία Συντάγματος με το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Βουλευτικό, την πολυσύχναστη Βασιλέως Κωνσταντίνου, η οποία είναι γνωστή και ως «Μεγάλος Δρόμος», το ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, την πύλη της Ξηράς, το Πολεμικό Μουσείο, το πρώτο φαρμακείο της Ελλάδας στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων και την Πλατεία Φιλελλήνων.

Φυσικά, μια βόλτα με τα χαρακτηριστικά τρενάκια, μόνο απολαυστική μπορεί να χαρακτηριστεί ενώ αν προτιμήσετε τις άμαξες, σας περιμένουν άκρως ρομαντικές στιγμές. Μην παραλείψετε να περπατήσετε κατά μήκος της παραλιακής περαντζάδας και να απολαύσετε την ειδυλλιακή θέα στο Μπούρτζι και τον Αργολικό κόλπο που απλώνεται μπροστά σας.

Όσοι από εσάς το επιλέξετε για τις καλοκαιρινές αποδράσεις ή τις διακοπές σας, πρέπει να γνωρίζετε πως ανάμεσα στις διασημότερες παραλίες του συγκαταλέγονται η Αρβανιτιά, ο Καραθώνας, το Τολό και η ακτή της Αρχαίας Ασίνης. Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στο Ναύπλιο μπορείτε να γευτείτε τοπικές λιχουδιές με βασικό συστατικό το κρέας ή το ψάρι, όσο και ποιοτικά μαγειρευτά φαγητά σε κάποια από τις ταβέρνες και τα εστιατόριά του. Σε ό,τι αφορά τη νυχτερινή διασκέδασή σας, η αργολική πόλη ικανοποιεί και με το παραπάνω τις επιθυμίες και τις ανάγκες σας.

Παρακάτω ακολουθεί ένας πλήρης οδηγός, με αξιοθέατα και δραστηριότητες που δεν πρέπει να χάσετε, όπως και προτάσεις για διαμονή, φαγητό και διασκέδαση.